VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Persbericht: Markt voor bodemenergie meer en meer volwassen

Geplaatst op 10-04-2018  -  Categorie: Persberichten

cover-tijdschrift-milieu-2018-3-special-bodemenergie-400pxBodemenergie moet over vijf jaar in zestien procent van onze duurzame energiebehoefte voorzien. Een flinke uitdaging, maar haalbaar. De markt voor bodemenergie raakt namelijk meer en meer volwassen. Dat blijkt uit een speciale editie van Tijdschrift Milieu van de VVM, gemaakt in opdracht van SIKB, BodemenergieNL en RWS Bodem+

De special brengt de mogelijkheden in beeld om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van bodemenergie, een in alle opzichten volledig duurzame energiebron. Ook de belemmeringen krijgen aandacht. Er zijn bijdragen over onder meer de verschillende vormen van bodemenergie, technische innovaties, geografische (on)mogelijkheden, stimuleringsprocessen, kwaliteitsborging en lessen uit de praktijk. Dit gebeurt in achtergrondartikelen, interviews en columns. 

Dankzij de brede insteek heeft de nieuwe editie van Tijdschrift Milieu meerwaarde voor iedereen die met de ontwikkeling van duurzame energie te maken heeft. Te meer daar bodemenergie kan voorzien in maar liefst een kwart van de warmte- en koelvraag van woningen en gebouwen. In tegenstelling tot zon en wind kan dat zonder noemenswaardige omgevingshinder en een te verwaarlozen ruimtebeslag.

Kijk voor meer informatie over de bodemenergiespecial van Tijdschrift Milieu op https://www.vvm.info/nu-in-tijdschrift-milieu.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VVM-directeur Rachel Heijne, 06-20770671, enjieh.r.[antispam].@vvm.info of met Jan de Graaf, hoofdredacteur Tijdschrift Milieu, graafcom@wxs.nl, 06-21905843.


Praat mee via LinkedIn (post) >>

Praat mee via LinkedIn (group)>>

Bekijk de Twitter-tijdlijn>>

In de media