VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Persbericht: Nationale Milieudag 2021 over 50 jaar milieubeleid

Geplaatst op 08-06-2021  -  Categorie: Persberichten

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat het Nederlandse milieubeleid een gezicht kreeg met een eigen departement. Veel is sindsdien ten goede verandert, maar toch kampen we anno 2021 met een klimaat-, een biodiversiteits- en een stikstofcrisis. Waar is het misgegaan? De Nationale Milieudag 2021, online van 15 t/m 18 juni, maakt de balans op en kijkt vooruit: wat zijn de leerpunten van vijf decennia milieubeleid om nieuwe uitdagingen te lijf te gaan?

Hoe zorgen we dat we een echte omslag maken naar de duurzame houdbare samenleving? Hoe gaan we van denken door een kleine club mensen, naar doen door iedereen? Waar moeten we op inzetten? Is het tijd om meer in te zetten op sociale en economische aspecten? Wat vraagt dat van bestuurders, burgers en bedrijfsleven? Wat kunnen we leren van het buitenland? Al deze vragen en veel meer krijgen aandacht tijdens de 2021-editie van de Nationale Milieudag. Deze vindt online plaats en beslaat maar liefst vier dagen.

De aftrap is dinsdagochtend 15 juni om 9.30 met een bijzondere plenaire sessie waarin oude en nieuwe gezichten van het milieubeleid elkaar de maat nemen. Eerst is het woord aan vertegenwoordigers van de jongere generatie. Rico Disco, Laurie Kos, Anton Teeuw en de voorzitter van de jongerenmilieuraad (JMR) gaan in op vragen als: Wat doe je? Waar verbaas je je over dat dat niet al lang gebeurd is? Welke omslag moeten we maken? Wat doe jij echt anders dan de vorige generaties milieuprofessionals?

Op hun inbreng wordt gereageerd door vier doorgewinterde milieuprofessionals van het eerste uur, namelijk Jacqueline Cramer, Ed Nijpels, Carolien Kroeze en Carola Wijdoogen.

Vervolgens volgen tien deelsessies om dieper in te gaan op verschillende thema's.

Voor meer informatie en aanmelden: www.vvm.info/nationalemilieudag