VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Persbericht: Verankeren klimaatbeleid lastiger dan gedacht

Geplaatst op 11-10-2012  -  Categorie: Persberichten  -  Auteur:

Verankeren klimaatbeleid lastiger dan gedacht

Renske den Exter Winnaar Rachel Carson Milieuscriptieprijs 2012

 

11 oktober 2012  

 

Gemeenten zijn nog steeds zoekende naar het juiste klimaatbeleid. Dit blijkt uit onderzoek van Renske den Exter, in het kader van haar afstuderen voor de opleiding Urban Environmental Management aan de Wageningen Universiteit. Met haar scriptie is zij winnaar geworden van de Rachel Carson Milieuscriptieprijs 2012. Deze prijs is voor de 10e achtereenvolgende maal uitgereikt door de VVM, netwerk van milieuprofessionals.

 

De scriptie, getiteld ‘Climate Policy in Dutch Municipalities: Organisation, Policy, Implementation and Performance’, is voor zover bekend het eerste onderzoek waarin op nationaal niveau de grotere gemeenten (> 100.000 inwoners) met elkaar zijn vergeleken op de formulering, verankering en daadwerkelijke uitvoering van hun klimaatbeleid. De jury, voorgezeten door Prof.dr. Paquita Pérez van de Open Universiteit, noemt haar scriptie uitermate relevant en indrukwekkend. Opvallende conclusies zijn dat het klimaatbeleid in de meeste gemeenten niet goed is verankerd. Wel is er sprake van frontrunners en achterblijvers. Tevens wordt het gevaar van krimp in de gemeentelijke organisatie benoemd voor de verdere implementatie van de klimaatplannen.

 

De prijs is vernoemd naar Rachel Carson, waarvan dit jaar precies 50 jaar geleden het boek ‘Silent Spring’ uitkwam. Rachel Carson was een biologe en werd vooral bekend door haar boeken en haar strijd voor de bescherming van het milieu. 

 

Meer over de Rachel Carson Milieuscriptieprijs >> 

Genomineerden 2012 >> 

 


 

Ook geplaatst op: energieportal.nl