VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

 

 

 

 

 

 

Peter Visser per 1 september interim-directeur van VVM

Geplaatst op 29-08-2023  -  Categorie: Algemeen

peter-visserPer 1 september is Peter Visser  interim directeur van VVM. Peter is milieuprofessional, een ervaren bestuurder en al vanaf het eerste uur betrokken bij VVM. Hij zal VVM verder leiden in de transitie, waar Judith Veraart het afgelopen jaar de basis voor heeft gelegd.

Peter heeft ruime ervaring, o.a. als gedeputeerde bij de Provincie Noord-Holland, bij IVN en in verschillende functies bij de Fietsersbond landelijk en lokaal. Hij is opgeleid als bioloog, heeft 20 jaar gewerkt als adviseur Milieu en Duurzaamheid, om vervolgens meer op het politiek-bestuurlijke vlak actief te zijn.

Toen we voor Judith Veraart als directeur kozen, is bewust gekozen voor iemand buiten de sector, die met een frisse blik naar de organisatie kon kijken. Zo heeft Judith een toekomstvisie ontwikkeld, door het gesprek aan te gaan met het VVM-bestuur, de VVM-leden en andere betrokken professionals. Zij heeft inzicht gebracht en de urgentie tot verandering zichtbaar gemaakt, zowel financieel als strategisch. Nu is haar opdracht afgerond en draagt zij het stokje over aan Peter Visser.

Uit de milieusector

Met Peter Visser kiezen we voor iemand uit de milieusector. Zijn jarenlange ervaring binnen de sector maakt Peter een uitstekende kandidaat om VVM te leiden op de nieuwe weg die we zijn ingeslagen. 

De opdracht, die Peter meekrijgt, is:

  • het doorvoeren van de voorgestelde focus in het aanbod van de dienstverlening van VVM,
  • het waarborgen van de financiële gezondheid van VVM, waarbij strategische beslissingen in overeenstemming met onze toekomstvisie genomen en uitgevoerd zullen worden
  • het aansturen van een VVM-bureau; met wie hij samenwerkt om de continuïteit van de VVM te waarborgen en perspectief bieden op de lange termijn.

Zo  zal Peter een solide basis moeten leggen voor de komst van een nieuwe directeur, die dan langjarig aan de hernieuwde VVM leiding zal geven.

We geloven dat Peter Visser de juiste persoon is om deze taak op zich te nemen. Zijn expertise, betrokkenheid en inzicht in de milieusector zullen een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van VVM. We danken Judith hartelijk voor haar toewijding en inzet het afgelopen jaar. We kijken nu uit naar een tijd vol nieuwe kansen, waarin we ons met elkaar blijven inzetten voor een duurzame toekomst.

Leuk om te weten:

Peter Visser is ook commentator, schrijver van columns, van thrillers en het non-fictieboek "Kijkend in Verwondering" en hij maakt ook eigen muziek onder de artiestennaam Peter Sjarde (Spotify Peter Sjarde).

Meer weten over Peter? kijk dan zijn website https://petersvisser.nl/over/.

Peter Visser is te bereiken op ressiv.p.[antispam].@vvm.info en 06 - 20 92 61 48.

"Kijkend in Verwondering diept uit waar we staan op aarde en wat dit betekent voor onze toekomst.”

Peter Visser

 

Antoine Heideveld,

Voorzitter VVM

 

Namens het VVM bestuur.