VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Tijdschrift Milieu special 'Gezonde en Slimme Stad' is verschenen

Geplaatst op 24-09-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: VVM-bureau

‘Gezonde verstedelijking begint met een gezonde geest’. Deze gevleugelde woorden vormden in 2012 de aftrap voor het landelijk programma ‘Slimme en Gezonde Stad’ waarbinnen Eindhoven als één van de zes pilotsteden op expeditie ging.

Vijf jaar lang is op allerlei manieren geëxperimenteerd met mogelijkheden om invulling te geven aan het programma. Dit gebeurde met vallen en opstaan, waarbij het laatste gaandeweg de overhand kreeg.
Belangrijke les is dat Eindhoven meer en meer de kunst van ‘stedebouw’ is gaan beoefenen: van ethiek, via thematiek naar esthetiek.

Recent zijn de opgedane inzichten en tussenresultaten gebundeld in een samenhangend uitvoeringsprogramma met onder meer concrete projecten,
gebiedsontwikkelingen en een toolbox. Verder is besloten om vervolgstappen te zetten.

Dit nummer, gemaakt in opdracht van de Gemeente Eindhoven, geeft aan hoe Nederland werk kan maken van gezonde verstedelijking.

De coverartikelen zijn hier te lezen. En hier kunt u meer informatie vinden over de Leefklimaattop die op 25 oktober in het kader van het thema zal worden gehouden tijdens de Dutch Design Week.

cover-milieu-2017-4-3x2