VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Leuke video over UCO van RTV Utrecht

Geplaatst op 09-04-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Bron: RTV Utrecht

VVM zit sinds juli 2019 in het pand van UCo. 

Video over UCo van RTV Utrecht | 9 april 2021 

In UCO, Utrecht Community, werken 25 kleine Utrechtse bedrijven samen aan vraagstukken rond duurzaamheid. In een voormalige bedrijfspand van de NS, waar men vroeger de treinen repareerde en schilderde om duurzaam te kunnen vervoeren. Nu gaat het er over windmolens en andere tijdverschijnselen. Bericht van Bert Feijtes.

Bekijk de video>>

Full steam ahead: Utrecht train depot is now a hotbed of sustainability | DutchNews | 16 november 2020

Recycling old buildings and industrial heritage, and giving them new life, is a key part of efforts in the Netherlands to make the most of the available space. A former train repair workshop in Utrecht is home to 25 companies focused, appropriately enough, on sustainability.

Lees meer op DutchNews>>

Rondleiding bij UCO van Inspiratie op Locatie | 18 mei 2020

Voor de derde virtuele rondleiding zijn wij langs gegaan bij een bijzondere locatie in Utrecht. Deze duurzame locatie is geschikt voor verschillende groepsgroottes en blinkt uit met haar prachtig lichte design.

Bekijk de video>>

Van vervallen fabriekspand tot trekpleister: vijf Utrechtse voorbeelden | DUIC | 28 oktober 2019

Steeds meer industrieel erfgoed in de Domstad heeft een nieuwe invulling. Op zoek naar ruimte is Utrecht al een tijd bezig binnen de eigen stadsgrenzen uit te breiden. Lang gebeurde er maar weinig op de desolate fabrieksterreinen, maar dat is inmiddels verleden tijd. De panden behoren nu tot de meest actieve, kunstzinnige en spannende plekken van de stad. Hoog tijd voor een rondje langs een aantal bijzondere projecten. De derde is UCo.

Lees het artikel in DUIC>> 

UCo Wagenmakerij: Wisselspoor in wording | DUIC | 26 oktober 2018

Spoorzones zijn hot. De hallen van de oude Wagenwerkplaats Amersfoort vormen nu het ‘zakelijk en creatief hart’ van die stad en in Tilburg wordt de Spoorzone 013 ontwikkeld met horeca, cultuur en woningen. Utrecht heeft ook zo’n zone met oude NS-loodsen aan de 2e Daalsedijk, langs de spoorlijn naar Amsterdam (niet te verwarren met het Werkspoorkwartier Cartesiusweg). De herontwikkeling van dit gebied als Wisselspoor is nog maar net begonnen. Sinds vorig jaar biedt de Wagenmakerij uit 1892 ruimte aan duurzame bedrijven.

https://www.duic.nl/cultuur/uco-wagenmakerij-wisselspoor-wording/