VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

VVM presenteert resultaten derde Nationale Dag van de Omgevingswet 2014

Geplaatst op 18-12-2014  -  Categorie: Persberichten  -  Auteur: VVM - persbericht

VVM presenteert resultaten derde Dag van de Omgevingswet 2014: Schaven aan een megawet in wording!

Schaven aan een megawet in wording

DSC_0142 PBk

Fotobijschrift:

Commissievoorzitter Tjeerd van Dekken (l) ontvangt uit handen van Jos Dolstra het 1e exemplaar van de publicatie over de Omgevingswet. Foto: VVM 

Download HR-bestand van deze foto>> 

 

Download de publicatie gratis>> 

 

Deel via | |  

 

‘Schaven aan een megawet in wording’. Dat is de titel van de VVM-uitgave waarin in woord en beeld wordt teruggeblikt op de derde Nationale Dag van de Omgevingswet 2014. Het eerste exemplaar is door Jos Dolstra, voorzitter van de organiserende VVM-sectie Milieurecht en Praktijk, overhandigd aan Tjeerd van Dekken, voorzitter van de Tweede Kamercommisie voor Infrastructuur en Milieu. Ook een groot aantal commissieleden toonde hun belangstelling voor de uitgave door acte de présence te geven en een exemplaar in ontvangst te nemen. De commissieleden namen ruim de tijd om met de VVM-vertegenwoordiging van gedachten te wisselen. 

  

Harmonisering van de regels voor de fysieke leefomgeving. Dát beoogt de Omgevingswet. 

De wet treedt, als alles volgens plan verloopt, in 2018 in werking. Is men goed op weg? Tijdens de derde editie van de Dag van de Omgevingswet is op 2 oktober in het Zuid-Hollandse provinciehuis met ruim 300 deelnemers de balans opgemaakt. Tijdens allerlei sessies zijn met name de milieuaspecten grondig belicht. 

 

Naast pluspunten kwamen tijdens het drukbezochte symposium ook allerlei zaken naar voren die nadrukkelijke aandacht verdienen, aldus de VVM, het netwerk van milieuprofessionals. Gebeurt dit niet, dan dreigen meerdere milieubelangen niet goed te worden geborgd. Overigens benadrukt de VVM dat er voldoende kansen zijn om tot een goed eindresultaat te komen, te meer daar milieu vanaf het begin volwaardig in het wetsvoorstel is meegenomen. Wel dienen hiertoe alle zeilen te worden bijgezet. De uitgave ´Schaven aan een megawet in wording´ biedt hiertoe voor alle betrokkenen tal van aanknopingspunten.

 

‘Schaven aan een megawet in wording’ is voor € 7,50 (incl. verzendkosten) per mail te bestellen: uaerub.[antispam].@vvm.info o.v.v. de titel. Download de publicatie gratis>> 

 

DSC_0146 NBk 

Download het HR-bestand van deze foto>>