VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
𝕏
Invasieve Exoot Rode rivierkreeft

Invasieve Exoten

 

Lezingen

Op de Europese Unielijst staan 66 invasieve exoten die dienen te worden bestreden. In Nederland gaat het onder meer om Amerikaanse rivierkreeften, de Chinese wolhandkrab, de muskusrat en de beverrat. Hoe staat het met de plannen van aanpak voor het bestrijden van deze soorten? Die vraag staat centraal tijdens het online symposium Invasieve Exoten op vrijdagmiddag 24 september.

 Download presentaties 

  Zet in uw agenda

    vrijdag 24 september 2021
    14:00 - 16:00
   Online via Zoom

Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>

 

Nederland heeft in 2015 besloten om de provincies verantwoordelijk te maken voor de aanpak van het gros van die soorten. Vorig jaar werd daarover vanuit de VVM-sectie Biodiversiteit een boeiend symposium georganiseerd over de provinciale plannen van aanpak. Dit jaar gaat het over de overige soorten van de Unielijst. Een deel daarvan valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van LNV: de Amerikaanse rivierkreeften en de Chinese wolhandkrab. Voor de muskusrat en de beverrat zijn de waterschappen verantwoordelijk. Wat is er de afgelopen tijd rond de aanpak van deze soorten gebeurd en wat zijn de ideeën voor de toekomst?

Wilfred Reinhold, voorzitter van stichting platform Stop Invasieve Exoten, geeft een korte introductie over invasieve exoten en de Unielijst. Vervolgens gaat Liesbeth Kap van het ministerie van LNV in op de aanpak van de Amerikaanse rivierkreeften en de Chinese wolhandkrab. Vanuit Unie van Waterschappen vertelt Dolf Moerkens over de aanpak van de muskusrat en beverrat. Tijdens de bijeenkomst zal er ook tijd zijn voor het stellen van vragen en discussie.

Het symposium wordt door de VVM georganiseerd in het kader van de Week van de Invasieve Exoten (18 t/m 27 juni, zie www.wvdie.nl) en vindt online plaats op vrijdag 24 september a.s.

Programma

13:45 Inloggen

14:00 Welkom en introductie

14:05 Introductie invasieve exoten en Unielijst: Wilfred Reinhold, lid sectie Biodiversiteit en voorzitter stichting platform Stop invasieve exoten

14:20 Amerikaanse rivierkreeften en Chinese wolhandkrab: Liesbeth Kap, ministerie LNV

15:05 Pauze

15:10   Muskusrat en beverrat: Dolf Moerkens, Unie van Waterschappen 

15:55   Conclusies en afsluiting

16:00   Einde (daarna mogelijkheid om nog even in groepjes na te praten)

 

  Delen

  Twitter mee via #wvdie #invasieveexoten @VVMbureau
Deel het Facebookevent
Deel de LinkedIn Post
Deel het LinkedIn Event

Tarieven

€ 28,--  Reguliere deelnemers
€ 14,--  VVM-leden
€ 7,50  Studenten (voltijd), niet lid*
gratis   VVM-studentleden (voltijd)

De kleine lettertjes

Tarieven zijn inclusief BTW. Wij controleren of u recht heeft op een korting. Bij annulering minder dan een week voor aanvang zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. U kunt zich aanmelden tot DAG VOOR BIJEENKOMST 17.00 uur, daarna garanderen we niet meer dat we uw aanmelding kunnen verwerken. Lees meer in onze algemene voorwaarden (.pdf).

 

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van Wilfred Reinhold, lid van de VVM sectie Biodiversiteit.


Wildred Reinhold, sectie Biodiversiteit en voorzitter stichting platform Stop invasieve exoten 


Liesbeth Kap, Ministerie van LNV 


Dolf Moerkens, Unie van Waterschappen