VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
𝕏
header-duurzaamheid-cc-gerd-altmann-pixabay

Opnieuw leren leven in het tijdperk van globale crises

 

Discussie

We lopen in twee werelden: werkelijkheid en verbeelde werkelijkheid. De werkelijkheid is echt, de verbeelde werkelijkheid maken we echt. Hoe gaat men daarmee om in de milieucontext? Hoe onderscheiden we deze twee werelden? Die vragen worden besproken in het VVM Café van 21 september, georganiseerd door sectie VVM Jong.

  Zet in uw agenda

     woensdag 21 september 2022
    18:30 - 19:30
    online, via Zoom

Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>

 

“In de werkelijkheid zijn er de planeet, mensen, leven en de dood. In onze verbeelde werkelijkheid zijn er landen, bedrijven, de economie en ons cv. De werkelijkheid is echt, de verbeelde werkelijkheid maken we echt. Die twee onderscheiden klinkt gemakkelijk, maar ze lopen door elkaar als feiten en meningen in een politiek debat.

Het onderscheiden van die twee wordt wel steeds belangrijker. De moderne wereld organiseert zichzelf namelijk verkeerd om. We zetten onze verbeelde werkelijkheid centraal en beschouwen de werkelijkheid als achtergrondmuziek bij onze plannen voor de toekomst. We doen er alles aan om onze verbeelde werkelijkheid in stand te houden, terwijl deze veel makkelijker aan te passen is dan het klimaat, de zon, of het regeneratie vermogen van de natuur.”

Tijdens het VVM Café discussiëren we samen met auteur Casper Stubbé zijn boek “We lopen in twee werelden”. Een boek dat gaat over wat het betekent om anders met de wereld om te gaan en te beginnen met de werkelijkheid. Het is een aanzet om in gesprek te gaan over wat het is dat we vertrouwen en wat niet. We bespreken het boek en bespreken hoe het aansluit op een carrière in de milieuwereld.

Ter voorbereiding:
Om het boek ter voorbereiding (4-6 uur) te lezen kunnen VVM leden, voor €15 deze kopen (korting €7,-). Het boek wordt opgestuurd. Stuur een mail naar Stubbé ebbutsrepsac.[antispam].@gmail.com met je adres

Programma

18:15 Inloggen

18:30 Welkom en introductie

18:35 Presentatie van auteur Casper Stubbé

19:05 Discussie met deelnemers

19:30 Einde

 
Casper Stubbé  

  Delen

Tarieven

€ 30,--  Reguliere deelnemers
€ 15,--  VVM-leden
€ 7,50  Studenten (voltijd), niet lid
gratis  VVM-studentleden (voltijd)

De kleine lettertjes

Tarieven zijn inclusief BTW. Wij controleren of u recht heeft op een korting. Bij annulering minder dan een week voor aanvang zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. U kunt zich aanmelden tot dinsdag 20 september 17.00 uur, daarna garanderen we niet meer dat we uw aanmelding kunnen verwerken. Lees meer in onze algemene voorwaarden (.pdf).

 

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de VVM Sectie Jong