VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Persbericht: Big Data thema Nationale Milieudag 2017

Geplaatst op 04-05-2017  -  Categorie: Persberichten  -  Auteur: VVM netwerk van milieuprofessionals

Het terugdringen van de CO2-uitstoot, fijnstofproblemen in steden en plasticvervuiling in de oceanen zijn voorbeelden van milieuproblemen waar de wereld mondiaal mee worstelt. Moderne datatechnologie biedt bij het oplossen hiervan ongekende nieuwe mogelijkheden. Alle reden dus om bij dit actuele onderwerp stil te staan. Dit gebeurt tijdens de Nationale Milieudag 2017 in Amsterdam.

Toepassingen van moderne datatechnologie winnen snel terrein, neem de slimme energiemeter, de rijgegevens die een auto verzamelt of de chip in afvalcontainers. Op landelijk, provinciaal en lokaal niveau is inmiddels een schat aan data beschikbaar. Van Big Data is sprake wanneer datasets te groot zijn om op de traditionele manier te beheren, te koppelen of te analyseren. Denk aan slimme energienetwerken die bijdragen aan verduurzaming of het leggen van relaties tussen omgeving en gezondheid. 

De inzet van moderne datatechnologie creëert nieuwe kansen om te komen tot een schonere wereld en voedselschaarste. Tegelijk is er nog weinig besef van de mogelijkheden en de dilemma’s die deze ontwikkeling met zich meebrengt. Gevolg is dat tal van kansen voor het creëren van een schonere leefomgeving onbenut blijven, terwijl kanttekeningen niet of nauwelijks aan de orde komen. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met privacy? Hoe kun je alle verzamelde data optimaal gebruiken? En hoe maak je van al die data bruikbare informatie? 

De Nationale Milieudag 2017 belicht de mogelijkheden om te komen tot een efficiëntere én verantwoorde inzet van moderne datatechnologie. Onder het motto ‘Big Data – Big Ambition’ kent de 2017-editie van een afwisselend programma van plenaire inleidingen en workshops. Voor bedrijven en instellingen is er gelegenheid om hun expertise op dit gebied te etaleren.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.nationalemilieudag.nl 

Plenaire sprekers bekend!

Benieuwd naar de sprekers, hun achtergrond en de inhoud van hun presentaties tijdens de Nationale Milieudag? Bekijk de pagina over de sprekers.

In de media:

 


Noot voor de redactie, niet voor publicatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VVM-directeur Rachel Heijne, 06-20770671, enjieh.r.[antispam].@vvm.info of met het VVM-bureau, tel. 030-2322989.