VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Netwerk van milieuprofessionals fuseert met Werkgemeenschap voor Landschapsonderzoek

Geplaatst op 10-01-2022  -  Categorie: Persberichten

Met ingang van 1 januari 2022 zijn de VVM en de Werkgemeenschap voor Landschapsonderzoek (WLO) gefuseerd. De VVM is hét netwerk voor milieuprofessionals, terwijl de WLO professionals en wetenschappers rond landschapsonderzoek verenigt. 

De fusie betekent voor de VVM én de WLO een versterking en verbreding van beide netwerken. Rachel Heijne, directeur VVM: “Door onze krachten te bundelen, kunnen de leden elkaar aanvullen en inspireren. Daar komt bij dat het thema landschap veel onderwerpen raakt waar onze leden zich ook op richten. Denk aan bodem, water, biodiversiteit, landbouw en klimaat.”

Nel Sangers, voorzitter WLO, ziet soortgelijke voordelen. “De leden van de WLO kunnen door de fusie gebruik maken van de ondersteuning door het VVM bureau. Dit betekent dat wij ons vooral kunnen toeleggen op de inhoud. Zo verwachten we dat we nu meer activiteiten kunnen organiseren. Daarnaast heeft de VVM een grote verbintenis met de diverse studentenverenigingen van universiteiten en hogescholen. De WLO wil graag meer jonge leden betrekken bij haar mooie werkveld. Dat gaat nu zeker gebeuren.”

De WLO is een ledenorganisatie met zo’n 400 leden die nu lid worden van de VVM. Het Tijdschrift Landschap wordt het derde tijdschrift dat de VVM zal uitgeven, naast Tijdschrift Milieu én Tijdschrift Lucht. Vanaf 2022 gaat het bestuur van de WLO verder in de sectie Landschap van de VVM.

Lees meer informatie over de fusie in een eerder nieuwsbericht.

In de media: