VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
header-vervuiling-via-pxhere-com

ETS, bouwsteen voor het Europese klimaatbeleid

 

Juridisch Café (online)

Op 14 juli 2021 presenteerde de Europese Commissie voorstellen om de beoogde 55% reductie van CO2-emissies per 2030 te bereiken (Fit for 55). Het Emissions Trading System (ETS) neemt hierin een belangrijke plaats in. Op dinsdag 2 november 2021 organiseert de VVM-sectie Milieurecht en Praktijk een juridisch café, getiteld ‘ETS, bouwsteen voor het Europese klimaatbeleid’.

  Zet in uw agenda

     dinsdag 2 november 2021
     15:00 - 17:00
   Online via Zoom

Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>

 

In het juridisch café gaan twee deskundige sprekers in op het bestaande systeem van het ETS, de werking en de implementatie ervan in Nederland. Ook de Wet CO2 heffing industrie, per 1 januari 2021 in werking getreden, krijgt aandacht. Vervolgens worden de nieuwe voorstellen van de Europese Commissie om de werking van het ETS te verbeteren en uit te breiden toegelicht. De voorgestelde uitbreiding betreft de sectoren zeevaart, luchtvaart, wegvervoer en gebouwen. Eén van de voorgestelde verbeteringen betreft een koolstofcorrectie aan de grens van de EU. Bij de genoemde plannen zal steeds worden ingegaan op de te verwachten gevolgen voor burgers en bedrijven. Zoals gebruikelijk is er ruim de gelegenheid voor discussie en uitwisseling van ervaringen van de deelnemers.

Programma

14:45 Inloggen

15:00 Welkom en introductie door Jelle van de Poel (sectie Milieurecht en Praktijk)

15:05 ETS en doorwerking in Nederland door Iris Kieft (associate partner bij NautaDutilh)

15:50 Pauze

16:00 Voorstellen Europese Commissie voor uitbreiding en verbetering van het ETS door Marlies Huijbers (jurist milieurecht, omgevingsrecht en arbeidsveiligheidsrecht bij KWA Bedrijfsadviseurs)

16:45   Discussie aan de hand van stellingen

17:00   Einde online sessie

 

  Delen

  Twitter mee via # @VVMbureau

Tarieven

€ 28,--  Reguliere deelnemers
€ 14,--  VVM-leden
€ 7,50  Studenten (voltijd), niet lid*
gratis  VVM-studentleden (voltijd)

*Bij aanmelding zal niet het goede tarief verschijnen. Stuur ons daarom een mail met daarin de gegevens die worden gevraagd op het aanmeldformulier en een (duidelijk leesbare) scan of foto van je studentenkaart of bewijs van inschrijving, met daarop ook de datum/geldigheid. Wij zullen dan je inschrijving verzorgen.

De kleine lettertjes

Tarieven zijn inclusief BTW. Wij controleren of u recht heeft op een korting. Bij annulering minder dan een week voor aanvang zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. U kunt zich aanmelden tot DAG VOOR BIJEENKOMST 17.00 uur, daarna garanderen we niet meer dat we uw aanmelding kunnen verwerken. Lees meer in onze algemene voorwaarden (.pdf).

 

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen Jelle van de Poel van de VVM Sectie Milieurecht en Praktijk