VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
𝕏

Verzet in ecopanische tijden

 

 

 

Verzet in ecopanische tijden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verzet in ecopanische tijden

 

Een goed gesprek met Henk Oosterling

De klimaat- en de ecologische crisis staat volop in de publieke belangstelling. Hoe erg is het? Kan er nog iets aan worden gedaan? Wie moet dat dan doen, en wie gaat dat betalen? Burgers, ondernemers, bestuurders en jongeren verzetten zich. Maar hoe moet het dan anders? Die vraag staat centraal in het VVM-webinar met filosoof Henk Oosterling op 2 februari 2021.

 download presentatie 

  Zet in uw agenda

   dinsdag 2 februari 2021
   16:00 - 17:30
   Online via Zoom

Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>

 

Er verandert maar weinig, terwijl alles op de schop moet. Hierdoor schieten het debat, het beleid, de media en de stemmingen van mensen alle kanten op en worden ecopanisch. Het lijkt onmogelijk: in een wereld die cultureel fragmenteert en politiek polariseert onszelf opnieuw uitvinden in andere levensstijlen. En hoe verbinden we zulke micro-keuzes met gemeenschappelijke belangen op het werk en in de politiek?

Henk Oosterling analyseert in zijn nieuwe boek ‘Verzet in ecopanische tijden’ hoe het zo gekomen is. Hij breekt niet alleen begrippen als gezondheid, duurzaamheid, politiek en individualiteit open, maar schept ook ruimte voor een circulair-inclusief denken en doen. Hierin staat niet het ego maar ons eco centraal. Oosterling laat zien hoe we onszelf opnieuw kunnen uitvinden in andere levensstijlen door micro-keuzes te verbinden met gemeenschappelijke belangen.

Een interview met Henk Oosterling is hier te lezen en op zijn site zijn presentaties en meer publicaties.

Tijdens deze online sessie gaan we met Henk Oosterling in gesprek over zijn inzichten en vergezichten en wat deze voor het milieubeleid en milieuprofessionals betekenen. Doe mee!

 

  Delen

  Twitter mee via #ecopaniek #milieufilosofie @VVMbureau
Deel het Facebookevent
Deel het LinkedIn Event
Deel de LinkedIn Post
Deel de Insta Post

Tarieven

€ 22,-   Reguliere deelnemers
€ 11,-   VVM-leden
€   7,50  Studenten (voltijd), geen lid
gratis     Studentleden (voltijd)

De kleine lettertjes

Tarieven zijn inclusief BTW. Wij controleren of u recht heeft op een korting. Bij annulering minder dan een week voor aanvang zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. U kunt zich aanmelden tot maandag 1 februari 17.00 uur, daarna garanderen we niet meer dat we uw aanmelding kunnen verwerken. Lees meer in onze algemene voorwaarden (.pdf).

 

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de VVM Sectie Ethiek en Milieufilosofie.