VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
𝕏
Groen Gebouw CC by SA 2.0 wonderlane via flickr

Natuurlijk Kapitaal en Circulaire Economie

Kenniscafé Deel 1

De onderwerpen Natuurlijk Kapitaal en Circulaire Economie staan momenteel volop in de belangstelling. Berichten over duurzame energie, minder verspilling en meer hergebruik komen dagelijks bij ons binnen. Maar hoe kan de samenleving blijven profiteren van alles wat de natuur biedt zonder onze natuurlijke rijkdommen te verarmen? Die vraag staat centraal in de eerste uit een serie kenniscafés Duurzaam Ondernemen van de VVM.

 Download presentaties

  Zet in uw agenda

  Woensdag 24 januari 2018
  16:00 - 20:00
  VVM Bureau
  Arthur van Schendelstraat 758 
   3511 MK, Utrecht

Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>

 

Circulaire economie CC by SA 4.0 mkorver65 via wikicommons

Natuurlijk Kapitaal en daarmee ook Biodiversiteit zijn in die beweging naar een Circulaire Economie van wezenlijk belang. Grond- en hulpstoffen zijn immers de belangrijkste input waarop de industriële motor draait. Deze thema’s vragen om nieuwe, duurzamere manieren van ondernemen en waardecreatie. Circulaire Economie betekent immers ook dat er duurzaam economisch profijt gezocht wordt.

De VVM-secties Duurzaam Ondernemen, Afval en Biodiversiteit willen niet blijven ‘hangen’ in vergezichten over wat er gebeurt als wij de beweging naar Circulaire Economie niet maken.  Dat is de reden om in 2018 een aantal bijeenkomsten te organiseren in de vorm van een Kenniscafé. In het eerste Kenniscafé gaan wij met geïnteresseerde bedrijven aan de slag door actuele vraagstukken van diezelfde bedrijven als voorbeeld te nemen en uit te werken. Daarmee willen wij richting geven aan de vraag: Hoe kan mijn bedrijf profiteren van de Circulaire Economie waarin Natuurlijk Kapitaal volop aandacht heeft?

‘Ecomimicry’: leren van de ecologie in het streven naar een circulaire economie
  — Douwe Jan Joustra

In de natuur ligt veel ontwerpervaring besloten, de evolutie is te zien als een eindeloos R&D traject waar de beste prototypes uit zijn voortgekomen.
  — Bowine Wijffels


De opzet van het eerste Kenniscafé is als volgt: na inspirerende inleidingen van Douwe Jan Joustra en Bowine Wijffels over respectievelijk Circulaire Economie in nationale en internationale context en Natuurlijk Kapitaal volgen aansluitend twee werksessies in kleine groepen. Voor de tweede werksessie worden de groepjes opnieuw samengesteld. Waar mogelijk kan samenwerking worden gevonden met andere deelnemers. Het resultaat van deze eerste bijeenkomst levert input voor de deelnemers, maar ook voor de volgende Kenniscafés. Hiermee ontstaat een 'levende' duurzaamheidsagenda voor en door deelnemers, die door elk Kenniscafé verbeterd wordt.

Programma

16:00 Ontvangst met koffie/thee

16:15 Welkomstwoord en inleidingen: 
Douwe Jan Joustra over Circulaire Economie in nationale en internationale context en
Bowine Wijffels over Natuurlijk Kapitaal

16:45 Denkpauze

17:00 Werksessie 1

17:30 Werksessie 2

18:00 Pauze met broodjes

18:30 Resultaten delen

19:15 Prioriteren tot een duurzaamheidsagenda

19:30 Successen vieren tijdens borrel (tot 20:00/20:30)

 

  Tarieven & aanmelden

Aanmelden

Vroegboekkorting t/m 7 januari

€ 65,00 Reguliere deelnemers
€ 42,50 VVM-leden

Regulier

€ 85,00 Reguliere deelnemers
€ 49,50 VVM-leden
€   9,00 Studentleden

Lastminute-prijs vanaf 18 januari

€ 95,00 Reguliere deelnemers

De kleine lettertjes
Tarieven zijn inclusief BTW. Wij controleren of u recht heeft op een korting. Bij annulering minder dan een week voor aanvang zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. Bij aanmelding minder dan een week voor aanvang, garanderen we niet meer dat u alle informatie tijdig ontvangt. Lees meer in onze algemene voorwaarden (.pdf).

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de VVM Sectie Duurzaam Ondernemen.

  Delen:

  Twitter mee via @VVMbureau #kenniscafe
  Download de flyer
  Deel het Facebookevent