VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programma

Dag van de Omgevingswet 2018

Laatste update:
10 juli 2018

 

  Pre-programma

08:30 Ontvangst met koffie & thee voor deelnemers aan Omgevingswet voor dummies

08:45 Omgevingswet voor dummies - tot 09:40
Renée Lameijer en Sandra Anzion
De herziening van het omgevingsrecht mondt uit in één wet waarin alle wetgeving ten aanzien van de fysieke leefomgeving wordt geïntegreerd, zowel inhoudelijk als procedureel. Deze sessie neemt u in vogelvlucht mee in het hoe, wat en waarom van de Omgevingswet.

  Dagprogramma

09:15 Ontvangst met koffie & thee, bezoek informatiemarkt

10:00 Plenair programma:
Dagvoorzitter is Rachel Heijne, directeur VVM

  • Gedeputeerde Mirjam Maasdam, Provincie Utrecht
  • Rosemarie Bastianen, Programmadirecteur Eenvoudig Beter, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkssrelaties (BZK)
  • Klimaatadaptatie en de Omgevingswet
    door David van Raalten, Arcadis
    De omgevingswet integreert een aantal van de huidige wetten met als doel een integraal beheer en ontwikkeling van de fysieke leefomgeving. De komende jaren is de klimaatadaptatie een onderwerp dat diep gaat ingrijpen op onze fysieke leefomgeving. Gaat de omgevingswet daar bij helpen en hoe dan? 

11:15 Pauze, met gelegenheid tot bezoek informatiemarkt

11:45 Deelsessies Ronde A, meer info>>

12:45 Lunchpauze, met gelegenheid tot bezoek informatiemarkt

14:00 Deelsessies Ronde B meer info>>

15:00 Pauze, met gelegenheid tot bezoek informatiemarkt

15:15 Deelsessies Ronde C, meer info>>

16:15 Afsluitende borrel met muziek Nao me toques

 

  Side-activities

Side-activities vinden plaats tijdens de lunchpauze en tijdens de deelsessierondes in de middag.

Simulatiespel aandachtsgebieden externe veiligheid

Het nieuwe beleid voor omgevingsveiligheid betekent een grote verandering. Nieuw in het beleid zijn de aandachtsgebieden die de ruimtelijke impact van mogelijke ongelukken met gevaarlijke stoffen zichtbaar maken. Met het simulatiespel zoeken we samen naar antwoorden op vragen zoals: Waar sta je activiteiten met gevaarlijke stoffen toe en waar niet? Welke maatregelen neemt het bevoegd gezag om inwoners te beschermen? De vragen stellen is eenvoudiger dan deze beantwoorden. Het simulatiespel aandachtsgebieden externe veiligheid kun je gebruiken om in je eigen werkgebied de dialoog over de aandachtsgebieden en de eventuele te nemen maatregelen te voeren.

Omgevingswetfitness 2.0

Al voorbereid op de komst van de Omgevingswet? Doe mee aan Omgevingswetfitness en kom er achter! Omgevingswetfitness is een training om ons voor te bereiden op de komst van de Omgevingswet. Tijdens Omgevingswetfitness richten wij ons naast kennis over de Omgevingswet, vooral ook op de vaardigheden en competenties die hierbij passen. Niet door erover te praten, maar door te doen en aan de slag te gaan. Aan de hand van een aantal oefeningen ervaar je wat de Omgevingswet betekent in de praktijk.

Omgevingswetfitness is geschikt voor iedereen, want aan Omgevingswetfitness houd je geen spierpijn over, maar juist energie om verder te gaan! Dit jaar met nieuwe en verbeterde oefeningen op het gebied van onder andere samenwerken en vertrouwen.

EHBO (Eerste Hulp bij Omgevingswetvragen

Last van digitale ontsluiting? Verschijnselen van integrale afwegingskoorts? Participatiemoe? Ga dan op de Dag van de Omgevingswet langs bij de EHBO-post die is opgesteld in de hal.

Bij de EHBO (Eerste Hulp bij Omgevingswetvragen) staan deskundigen klaar om je op weg te helpen in het nieuwe omgevingsrechtstelsel. Zij kunnen je vragen beantwoorden over de regelgeving, de digitale ondersteuning en hoe je ermee aan de slag kunt in je eigen organisatie. Zo nodig verwijzen ze je door naar een specialist. Eenvoudig beter!

De EHBO-post is de gehele dag geopend.