VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
𝕏

 

 

 

 

 

 

 

 

Congresbundel uitgereikt aan gedeputeerde Mirjam Maasdam van de Provincie Utrecht

dsc-0069-1920x500‘Zorgvuldigheid voorop bij megawet in wording’. Zo luidt de titel van de terugblik op de zesde Nationale Dag van de Omgevingswet, georganiseerd door de VVM netwerk van milieuprofessionals, waarvan vandaag het eerste exemplaar is overhandigd aan gedeputeerde Mirjam Maasdam van de provincie Utrecht. 

Omgevingswet gaat meer en meer leven

Editie 2017 van de Dag van de Omgevingswet is uitgemond in een klinkend succes: een hoge opkomst, goede sprekers, een uitstekende ambiance en een programma dat op vrijwel alle aspecten van de nieuwe wet verdieping bood. De vele bezoekers toonden zich zichtbaar enthousiast over het programma.

Op donderdag 5 oktober woonden ruim driehonderd deskundigen de zesde editie van de Dag van de Omgevingswet bij. Deze vond op initiatief van de VVM in samenwerking met diverse partners plaats in het Provinciehuis Utrecht. Gedeputeerde Mirjam Maasdam toonde zich zichtbaar onder de indruk van de uitpuilende Statenzaal. “Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Heel mooi om te zien.”

 Lees het artikel>>

 Bekijk de fotogalerij>>

Ed Nijpels: "De Omgevingswet komt te laat"

“Ga direct aan de slag met de energietransitie en wacht de Omgevingswet niet af. Decentrale overheden beschikken over een ruim assortiment aan instrumenten om nu al meters te maken. Dat is heel hard nodig.”

Aldus luidde het heldere advies van Ed Nijpels aan de deelnemers van de Dag van de Omgevingswet 2017. Deze vond op initiatief van de VVM plaats in het Provinciehuis Utrecht. Nijpels, voorzitter van de SER-commissie Borging Energieakkoord, had een hoge pet op van het publiek in de tot op de laatste plaats bezette Statenzaal. “Qua omgevingsdeskundigheid ben ik vandaag te gast bij het crème de la crème van ons land.” Hij was uitgenodigd om in te gaan op de kansen die de Omgevingswet biedt voor het versnellen van de energietransitie. Die ziet hij zeker, maar daar wil hij niet op wachten. “Eigenlijk had ik als titel moeten kiezen ‘De Omgevingswet komt te laat’. Want ik heb er nu niets aan. De instrumenten treden pas na 2020 in werking.”

Lees het artikel>>

Mirjam Maasdam


Participatie

Voor het weergeven van video's via Vimeo dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van dit congres is in handen van de VVM sectie Milieurecht & praktijk i.s.m. haar partners

Vragen over het programma? Jos Dolstra, 06 - 23 85 19 89, is voorzitter van de sectie.

Praktische vragen (logistiek, administratief, ...)? VVM Bureau, 030 - 232 29 89

  Delen:
Twitter mee via #DVDO2017
Bekijk de twittertijdlijn>>
Download de digitale flyer

  Samenwerkingspartners

Thema en sprekers

In eerdere jaren lag het accent vooral op de ontwikkeling van het wettelijk stelsel. Inmiddels is de aandacht verschoven naar de voorbereidingen op de Omgevingswet bij gemeenten, provincies, omgevingsdiensten, waterschappen en het bedrijfsleven. Daarnaast kwam de ontwikkeling van het Digitaal Stelsel Omgevingswet aan bod en de voortgang van het wettelijk stelsel.

De combinatie van wetgeving en praktijk kwam onder meer mooi tot uiting in een duo-presentatie door Rosemarie Bastianen (Directeur Eenvoudig Beter, Ministerie van IenM) en Ineke van der Hee (Directeur programma Aan de slag met de Omgevingswet). Ed Nijpels sprak over de mogelijkheden die de Omgevingswet biedt voor de energietransitie. De dag werd geopend door gedeputeerde Maasdam van de Provincie Utrecht.

plenaire-sprekers

  Projectgroep

Voor de organisatie van de Dag van de Omgevingswet is vanuit de VVM sectie Milieurecht en Praktijk een projectgroep geformeerd. Deelnemers zijn:

  • Jos Dolstra (Stantec, voorzitter projectgroep)
  • Rachel Heijne (directeur VVM)
  • Jerry de Rijke (De Rijke Omgeving)
  • Tjeerd van der Meulen (StAB)
  • Enrico van Dijk (Van Dijk en Omgeving)

projectgroep-dvdo-2017

Foto: projectgroepleden v.l.n.r. Enrico van Dijk, Jerry de Rijke, Rachel Heijne, Jos Dolstra en Tjeerd van der Meulen.

  Tarieven & aanmelden

Reguliere tarief (t/m 1 oktober):
€ 295,-- Reguliere deelnemer
€ 195,-- VVM-lid
€ 195,-- Via organisatiepartner 1
€   80,-- VVM kortingslid 2
€ 27,50 Recent afgestudeerd lid
€ 17,50 Studentlid

Laatboekerstarief (vanaf 2 oktober):
€ 345,-- Reguliere deelnemer
€ 245,-- VVM-lid
€ 245,-- Via organisatiepartner 1
€   80,-- VVM kortingslid 2
€ 27,50 Recent afgestudeerd lid
€ 17,50 Studentlid

Voetnootjes
1: Via organisatiepartner houdt in: lid van Provero, VBWTN, KNW, Netwerk Jong Leefomgeving of VMR, partners van Platform 31 of medewerker afdeling Milieu van de Provincie Utrecht
2: VVM-kortingslid bent u als u gepensioneerd of uitkeringsgerechtigd VVM-lid bent.

AANMELDEN

De kleine lettertjes
Tarieven zijn inclusief BTW. Wij controleren of u recht heeft op een korting. Bij annulering minder dan een week voor aanvang zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. Bij aanmelding minder dan een week voor aanvang, garanderen we niet meer dat u alle informatie tijdig ontvangt. Lees meer in onze algemene voorwaarden (.pdf).