VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
𝕏

 

 

 

 

 

 

 

 

Wetenschap versus emotie

Nationale Milieudag 2018web-nmd2018

De milieuprofessional heeft tegenwoordig vaak te maken met inwoners, media en politici die zich vooral laten leiden door emoties en wensdenken. Inhoudelijke kennis wordt dan ontkend, gebagatelliseerd of verdacht gemaakt. Hoe beïnvloedt dit gegeven de beslissingen van politiek, bedrijven én van individuen? En hoe houdt de milieuprofessional zich staande, wanneer oneigenlijke argumenten steeds meer het debat over complexe vraagstukken bepalen?

 Download presentaties |  Bekijk foto's

  Zet in uw agenda

  vrijdag 29 juni 2018
  09:00 - 17:30
  RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9,
     3721 MA Bilthoven

Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>

 

Een voorbeeld vormen de klimaatsceptici die het leven van klimaatonderzoekers tamelijk lastig maakt. Of het ‘van het gas los’-beleid waarvan het nog maar de vraag is of dit een fossielvrije energievoorziening wel dichterbij brengt. En wat te denken van de roep om ruim baan te geven aan biologische landbouw? ‘Biologisch’ klinkt schoon, maar is deze teeltwijze wel zo goed voor het milieu en natuur als het lijkt? En daarnaast, kunnen we met alleen biologische landbouw de groeiende wereldbevolking voeden?

Zo spelen er tal van actuele vraagstukken waarbij feitenkennis ondergesneeuwd dreigt te raken. De achtergrond van wetenschap versus emotie vormt de kern van het programma van de Nationale Milieudag 2018.

Alle deelnemers ontvangen het thema nummer van het Tijdschrift Milieu: Wetenschap versus emotie

Wat doet het met uw eigen emoties als u weet hoeveel lood er in uw grond zit? Neem een eigen grondmonster mee en laat dit ter plekke analyseren! Zie workshop 2D.

Bekijk het programma>> 

Meer over de sprekers>> 

 
Tarieven

Reguliere tarief (t/m 15 juni 2018):

€ 120,- VVM-leden
€ 120,- Medewerkers RIVM
€ 220,- Niet leden
€ 110,- Young Professional introducé 1
€  17,50  Studentleden
€  27,50  Studenten

Lastminutetarief (vanaf 16 juni 2018):

€ 150,- VVM-leden
€ 150,- Medewerkers RIVM
€ 260,- Niet leden
€ 130,- Young Professional introducé 1
€  17,50  Studentleden
€  27,50  Studenten

Toegangsprijs is incl het themanummer van het Tijdschrift Milieu: Wetenschap versus emotie

Voetnootjes
1: Actie: "Young professional introducé gaat voor half geld mee": Elke deelnemer mag één young professional (jonger dan 35 jaar) met dezelfde werkgever, als introducé meenemen voor de helft van het reguliere tarief. Aanbod geldt niet voor studentleden of recent afgestudeerde leden. Beide personen moeten zich individueel aanmelden.

De kleine lettertjes

Tarieven zijn inclusief BTW. Wij controleren of u recht heeft op een korting. Bij annulering minder dan een week voor aanvang zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. Bij aanmelding minder dan een week voor aanvang, garanderen we niet meer dat u alle informatie tijdig ontvangt. Lees meer in onze algemene voorwaarden (.pdf).

 

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de VVM

  Delen:

  Twitter mee via NMD2018 @VVMbureau