VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 

Nationale Milieudag 2021:
Leren van 50 jaar milieubeleid

 15-18 juni 2021
 Online, via Zoom

 

 

 

 

 

 


Nationale Milieudag 2021:
Leren van 50 jaar milieubeleid

 15-18 juni 2021
 Online, via Zoom

Leren van 50 jaar milieubeleid

 

Nationale Milieudag 2021

Precies 50 jaar geleden kreeg het Nederlandse milieubeleid een gezicht met een eigen departement, het Ministerie van Volksgezondheid en Milieuhygiëne (Vomil). Dit ministerie was verantwoordelijk voor de zorg voor de kwaliteit van lucht, water en leefomgeving. Sindsdien is het milieu op vrijwel alle fronten aanzienlijk schoner geworden. Tegelijkertijd kampen we anno 2021 met een klimaatcrisis, een biodiversiteitscrisis en een stikstofcrisis. Waar is het misgegaan? De Nationale Milieudag 2021 maakt de balans op en kijkt vooruit: wat zijn de leerpunten van vijf decennia milieubeleid om nieuwe uitdagingen te lijf te gaan?

  Zet in uw agenda

  15-18 juni 2021
  Verschillende sessies tussen 09:00 - 17:00
  Online, via Zoom

De cyclus van vijf Nationale Milieubeleidsplannen (NMP’s) is wellicht het meest zichtbare deel van vijftig jaar milieubeleid. Dit leerpunt wordt inmiddels opgepakt! Dit jaar verschijnt na twintig jaar weer een nieuw NMP! Ongetwijfeld krijgen hedendaagse vraagstukken aandacht. De Nationale Milieudag gaan we, met de contouren van het nieuwe NMP in de hand, op zoek naar het kantelpunt.

Hoe zorgen we dat we een echte omslag maken naar de duurzame houdbare samenleving? Hoe gaan we van denken door een kleine club mensen, naar doen door iedereen? Waar moeten we op inzetten? Is het tijd om meer in te zetten op sociale en economische aspecten? Wat vraagt dat van bestuurders, burgers en bedrijfsleven? Wat kunnen we leren van het buitenland?

Plenaire programma bekend

Het plenaire programma van de Nationale Milieudag 2021 is bekend. Het thema van de dag is Leren van 50 jaar milieubeleid. Op 15 juni (van 09:30-11:00) starten we met het plenaire programma waarin als eerste een aantal jonge mensen aan het woord komen over wat zij doen en wat zij vinden van het milieubeleid tot nu toe en over de toekomst. Vervolgens geven een viertal mensen die al langer in de milieuwereld meelopen hun reactie hierop.

Benieuwd wie er spreken? Bekijk snel het programma!

De voorinschrijving is geopend!

Vul het formulier hiernaast (pc) of hieronder (mobiel) in!

 

Voorinschrijving

U kunt hier uw interesse voor deelname aangeven. U ontvangt dan een mail zodra het programma online staat en u zich kunt inschrijven voor de deelsessies.

Let op: U ontvangt een bevestigingsmail. Uw aanmelding is pas compleet als u op de link in de bevestigingsmail heeft geklikt.

Vervolgens ontvangt u een mail met inloggegevens. U kunt die gegevens gebruiken (maar dat hoeft niet) bij het aanmelden voor de activiteit.


Beveiligingscode Beveiligingscode

 

  Delen

  Twitter mee via #NMD2021 @VVMbureau

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de VVM.